FESTES DE SANT ANTONI 2020

09-Enero-2020
Del 12 al 19 de gener a Vilafranca de Bonany.

Acabades les Festes de Nadal, Cap d'Any i Reis, és el torn de les Festes de Sant Antoni. Vilafranca no és aliena a l'esclat de la festa santantoniera que se celebra a molts de pobles de Mallorca.

El programa d'activitats reuneix, en especial, els actes més tradicionals, com el foguerons i les torrades de la nit de la revetlla i les tradicionals beneïdes del dia de Sant Antoni. Un any més, la Plaça Major acollirà fogueró amb torrada gratuïta per a tothom oferida per l'Ajuntament, amb l'encesa prèvia que en farà, un any més, el Dimoni de Sant Antoni. També altres foguerons s'encendran durant aquest vespre a altres indrets del poble.

El dia 17 de gener, dia de Sant Antoni, serà el torn de les tradicionals beneïdes davant la Capella de Ca Ses Monges, un dels actes més assenyalats i més arrelats a Vilafranca. precedit, el mateix dia, per la festa que, amb motiu del sant patró protector dels animals, els nins i nines del CEIP Es Cremat celebraran tal com pertoca, amb fogueró, torrada i gloses. Previ als dies centrals de la revetlla i del dia de Sant Antoni, el programa també recull activitats culturals de significat santantonier especial, com ara, la xerrada el contacontes i taller de manualitats, a la Biblioteca Municipal, "La festa de Sant Antoni"; la xerrada, amb tast musical inclòs, de Pere Joan Martorell, músic i activista cultural, que ens acostarà a la seva visió de la festa santanoniera, a més d'activitats infantils i familiars,  També s'hi inclou, dins el programa, i com a apèndix del mateix,  l’activitat teatral “Un horabaixa de comèdia”, amb l’obra “Una vida decent”, que tendrà lloc el diumenge 26 de gener en el Teatre Municipal, de la mà de companyia Argelagues Teatre de Son Macià.

En definitiva, uns dies per gaudir i compartir festa i cultura tradicional! 

I més enguany, que Vilafranca fa 400 anys que veu sortir el sol.