Festes de Santa Bàrbara 2018

26-Noviembre-2018

Tornen, com és costum per aquestes dates,  les FESTES DE SANTA BÀRBARA, que tendran lloc a Vilafranca, DEL DIJOUS 29 DE NOVEMBRE AL DIUMENGE 9 DE DESEMBRE.

Com cada any, Vilafranca celebra les festes de la patrona del municipi, SANTA BÀRBARA, festivitat que se celebra el dia 4 desembre. Aquest dia, com és costum, tendrà lloc l'elaboració dels bunyols que seran servits amb mistela,  després de la Missa solemne, presidida enguany pel Bisbe de Mallorca, Monsenyor Sebastià Taltavull. Aquest dia, també, a la Plaça Major, ballaran els cavallets. 

Dies previs i posteriors al dia de la Festivitat del 4 de desembre, s'hi inclouen altres activitats de caràcter cultural, lúdic, social i esportiu. El dia 30 de novembre, torna la Gimcana nocturna de terror, una activitat d'èxit que té lloc cada dos anys en el marc de les Festes. També s'hi troben tallers diversos, dins el marc de la Matinal de Tallers a l'Escola - amb tallers de robòtica, cuina, de manualitats, etc -  a més d'altres tallers culinaris - en sobresurt el taller d'elaboració d'ensaïmades - i altres activitats adreçades al públic familiar i infantil, com ara contacontes, animació musical amb el grup Spaguetti, jocs interactius per a la famíla amb l'activitat L'Illa dels Tresors, entre altres.  

Un any més, també, tendrà lloc les activitats de Santa Bàrbara a l'escola, per donar a conèixer la part més tradicional de la festa als més joves. 

També hi haurà activitats teatrals, com la representació, en el Teatre Municipal, de l'obra El Malentès, de la Cia menorquina Mô Teatre, a banda d'una sessió de lectures dramatizades, Degotís de Paraules,  d'Elixir Teatre.

Les activitats lúdiques, com la FESTA SPOTIFY, organtizada pels Quintos'98,  i activitats esportive,  també no hi mancaran. Entre aquestes darreres, la I CURSA DES TRO s'estrena en el programa d'enguany - us n'adjuntam cartell.

La CAMILLADA, del dia 5 de desembre, i el SOPAR DE BARBUTS, que celebren "Santa Barba", el dia 7 de desembre, en són un exemple. 

La ballada popular del dia 9 de desembre amb el grup Terra Rotja  posarà el punt i final a les Festes.  

Excursions, tornejos esportius, i altres activitats completen el programa, del que, cal resaltar-ne, en especial, enguany, el CICLE "100 anys de l'epidèmia de la GRIP ESPANYOLA (1918)" atesa la vinculació que, amb aquest episodi històric, va tenir el fill il-lustre de Vilafranca, GUILLEM JOAN GALMÉS SASTRE "Es metge Vell", i que inclou tres xerrades sobre aquest fet i sobre la persona del fill il-lustre en sí mateix. Les activitats del cicle s'hi inclouen, com observareu, també en el programa.

En definitiva, que Vilafranca es torni a obrir a la festa. 

El cartell i el programa està il-lustrat, en el seva portada principal, amb una fotografia realitzada originalment per Gaizka Taro, cedida a l'Ajuntament de Vilafranca i que dóna a peu al lema del programa d'enguany :

Santa Bàrbara, festa plena!
Vilafranca, en plena festa!

Una oportunitat més per sortir al carrer.

Hi estau tots i totes convidats!  

Aquí podeu accedir al PROGRAMA EN FORMAT original PDF i FORMAT WORD TEXT per imprimir. També podeu accedir-ne al CARTELL.