FESTES DE SANTA BÀRBARA 2019

25-Noviembre-2019

Del 29 de novembre al 8 de desembre. Les festes, ja enfornades!

Tornen, com és costum per aquestes dates,  les FESTES DE SANTA BÀRBARA, que tendran lloc a Vilafranca, DEL DIVENDRES 29 DE NOVEMBRE AL DIUMENGE 8 DE DESEMBRE.

Com cada any, Vilafranca celebra les festes de la patrona del municipi, SANTA BÀRBARA, festivitat que se celebra el dia 4 desembre. Aquest dia, com és costum, tendrà lloc l'elaboració dels bunyols que seran servits amb mistela després de la Missa .Aquest dia, també, a la Plaça Major, ballaran els cavallets. Dies previs i posteriors al dia de la Festivitat del 4 de desembre, s'hi inclouen altres activitats de caràcter cultural, lúdic, social i esportiu. S'hi troben tallers diversos, dins el marc de la Matinal de Tallers a l'Escola - amb tallers de robòtica, cuina, de manualitats, etc -   i altres activitats adreçades al públic familiar i infantil, com ara animació musical amb el grup Spaguetti, jocs interactius per a la famíla amb l'activitat amb Ludoteca Colorins, etc. 

Un any més, també, tendrà lloc les activitats de Santa Bàrbara a l'escola, per donar a conèixer la part més tradicional de la festa als més joves. 

També hi haurà l'estrena del CICLE MÚSICA DE BUTXACA, amb l'actuació del grup menorquí TRES NITS TRIO, a la Sala Auditoria Francesc Amengual. Sessió especial del Club de Lectura poètica, dins el marc del cicle Maria Antònia Salvà, i altres activitats infantils també hi són presents.  

De les activitats esportives, en sobresurten la segona edició de la CURSA DES TRO, el diumenge 8 de desembre, precedida el diumenge abans, el dia 1, per la primera edició de la MARATÓ DES TRO. També hi tornaran a ser la CAMILLADA,  i el SOPAR DE BARBUTS, que celebren "Santa Barba", el dia 7 de desembre, com activitats lúdiques. 

La ballada popular del dia 8 de desembre amb el grup BROCALET posarà el punt i final a les Festes. 

Menció especial mereix la presentació del llibre de Jaume Sansó " Vilafranca (1931-1945). La II República. La por i la repressió a la guerra civil i la postguerra", editat per Lleonard Muntaner, i que tendrà lloc en el Teatre Municipal el diumenge 1 de desembre. 

En definitiva, que Vilafranca es torni a obrir a la festa. 

El cartell i el programa està il-lustrat, en el seva portada principal, amb una fotografia del FORN DE CA L'AMO EN JAUME DES FORN, lloc on es fan els bunyols el dia de Santa Bàrbara. 

Una oportunitat més per sortir al carrer.

Hi estau tots i totes convidats!