Trilogia la ciudad blanca, Eva García Sáenz de Urturi

27-Noviembre-2018

Gènere: Novel·la negra

Sinopsi:

Llibre 1. El silencio de la ciudad blanca

Tasio Ortiz de Zárate, el brillant arqueòleg condemnat pels estranys assassinats que aterraren la tranquil·la ciutat de Vitòria fa dues dècades, és a punt de sortir de presó en el seu primer permís quan els crims es reprenen de nou: en l'emblemàtica Catedral Vella de Vitòria, una parella de vint anys apareix nua i morta per picades d'abella en la gola. Poc després, una altra parella de vint-i-cinc anys és assassinada a la Casa del Cordó, un conegut edifici medieval. El jove inspector Unai López d'Ayala, expert en perfils criminals, està obsessionat amb prevenir els crims abans que ocorrin, una tragèdia personal encara fresca no li permet encarar el cas com un més. Els seus mètodes poc ortodoxos enerven a la seva cap, Alba, la subcomissaria amb la qual manté una ambigua relació marcada pels crims? El temps corre en contra seva i l'amenaça aguaita en qualsevol racó de la ciutat. Qui serà el següent?Una novel·la negra absorbent que es mou entre la mitologia i les llegendes d'Àlaba, l'arqueologia, els secrets de família i la psicologia criminal. Un noi elegant i complex que demostra com els errors del passat poden influir en el present.

 

Llibre 2. Los ritos del agua

Ana Belén Liaño, la primera núvia de Unai Kraken, apareix assassinada en el túnel de Sant Adrián. Unai i la seva companya Estíbaliz descobreixen que Ana Belén estava embarassada i que va ser executada segons un antic ritual de fa 2.600 anys, la Triple Mort Cèltica: cremada, penjada i submergida en un calder de l'Edat del Bronze.
Julio de 1992. Unai i els seus tres millors amics treballen en la reconstrucció d'un poblat càntabre. Allí coneixen a una enigmàtica dibuixant de còmics coneguda com Annabel Lee, a la qual els quatre consideren el seu primer amor, i a Saúl Tovar, el carismàtic professor d'història que suposarà la figura paterna que tots ells enyoren.
Novembre de 2016. Kraken ha de detenir a un assassí que imita els Ritus de l'Aigua en llocs sagrats del País Basc i Cantàbria, i les víctimes del qual són persones que esperen un fill i que per algun motiu no estan preparades per a això. La subcomissaria Alba Díaz de Salvatierra està embarassada, però sobre la paternitat es posa una incertesa de terribles conseqüències. Si Kraken és el veritable pare, es convertirà en un més de la llista d'amenaçats pels Ritus de l'Aigua, i es lliurarà si el nen és del marit d'Alba, l'assassí que ho va deixar mut amb una bala en el cervell.

 

Llibre 3. Los señores del tiempo

Vitòria, 2019. Els senyors del temps, una èpica novel·la històrica ambientada en l'edat mitjana, es publica amb gran èxit sota un misteriós pseudònim: Diego Veilaz.
Victoria, 1192. Diago Vela retorna a la seva vila després de dos anys en una perillosa missió encomanada pel rei Sancho VI i troba al seu germà Nagorno casat amb la qual era la seva promesa, la noble i intrigant Onneca de Maestu.
Unai López d'Ayala, Kraken, s'enfronta a unes desconcertants morts que segueixen un modus operandi medieval. Són idèntiques als assassinats descrits en la novel·la Els senyors del temps. Les recerques portaran a Kraken fins al senyor de la torre de Nograro, una casa-torre fortificada habitada ininterrompudament des de fa mil anys pel primogènit home. Però el revers de tanta noblesa és la tendència dels senyors de la torre a patir el trastorn d'identitat múltiple, un detall que arrossegarà a Estíbaliz a viure una arriscada història d'amor.
Unai López d'Ayala acabarà descobrint que Els senyors del temps té molt a veure amb el seu propi passat. I aquesta troballa canviarà la seva vida i la de la seva família.