Escoleta Municipal Cucarells

Dades d'interès

 • Telèfon: 971 83 21 04
 • Adreça: Rocaberti, 31
 • 07250 Vilafranca de Bonany
 • Horari: de dilluns a divendres de 7:00h a 19:00h
  • Escoleta matinera: de 7:00h a 9:00h
  • Escolarització general: de 9:00h a 13:00h
  • Servei de menjador: de 13:00h a 14:00h
  • Espais lúdics: de 14:00h a 19:00h

   Formulari de contacte

Informació general

A continuació trobareu tota la informació general que necessitau per conèixer com funciona l'escoleta Cucarells. Per a qualsevol dubte posau-vos en contacte amb nosaltres o demanau-ho directament a les educadores.

Què feim a l'escoleta?

Treballam els hàbits: aprenem a menjar sols, a rentar-nos les mans, a anar sols a fer pipi, a dir “hola” i “adéu” als companys/es i a les educadores, a donar les gràcies, a recollir les joguines, etc. Tot això ens aporta seguretat i autonomia.

Coneixem el nostre cos: jugam a mirar-nos els uns als altres i també en el mirall, sempre estam explorant allò que podem fer o allò que encara no, i no param d'esforçar-nos per poder-ho arribar a fer. Així, formarem la nostre imatge corporal i sabrem com som i com són els altres.

Exploram l'entorn: jugam a tocar-ho tot, ho manipulam tot i utilitzam tots els nostres sentits per “sentir-ho” tot i conèixer allò que ens envolta. Experimentam noves sensacions que ens faran aprendre les qualitats dels objectes i joguines, dels sons i renous, dels sabors, dels colors, i molt més.

Treballam el llenguatge: l'educadora ens fa preguntes, ens explica què i com fer les coses, ens conta contes, ens diu el nom dels companys i de les coses que hi ha a prop nostre, ens parla de moltes coses, ... perquè a poc a poc sapiguem entendre i xerrar com ella.Feim psicomotricitat: ens ho passam molt bé i, a més, desenvolupam el nostre cos: pujam, baixam, botam, ens arrossegam, rodam, correm, ens relaxam,... i, a poc a poc, milloram l'equilibri general i coneixem més el nostre cos i les seves possibilitats.

Fem plàstica: experimentam amb materials i tècniques diverses (pintura de dits, ceres, fang, pasta, paper, gomets, ...) i ens ho passam d'allò més bé.

Fem “matemàtiques”: jugam a ficar i treure coses de les caixes, les escampam pel terra, tocam els objectes i percebem les seves característiques, encaixam i enroscam peces, jugam amb encaixables, i ordenam cada joguina al seu lloc.

Fem música: escoltam cançons i peces clàssiques amb el cassette, cantam cançons, ballam fent moviments amb cames i braços, jugam a tocar instruments. Tot això fa que comencem a estimar la música i a poc a poc siguem capaços de seguir-ne el ritme.

En totes les accions, activitats i jocs que fem a l'escoleta aprenem moltes coses que ens fan créixer.

39.5674072, 3.0862183